Στην σύγχρονη εποχή οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των καταναλωτών σε όλων των ειδών τα αγαθά αυξάνονται συνεχώς. Το ίδιο συμβαίνει και με τις διατροφικές τους ανάγκες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν συγκεκριμένα διατροφικά πρότυπα και συνήθειες είτε λόγω πεποίθησης είτε γιατί τους το επιβάλει μία παθολογική κατάσταση την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν. Παραδείγματα αυτών των προτύπων αποτελούν η vegan και η κετογονική διατροφή ενώ άτομα που αντιμετωπίζουν παθήσεις όπως ο διαβήτης, η υπερχοληστερολαιμία, η νεφροπάθεια κ.α. οφείλουν να ακολουθούν εξειδικευμένα διατροφικά πρωτόκολλά για την αντιμετώπιση και την διαχείριση της πάθησης τους.

            Για τον παραπάνω λόγο, οι επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και άλλες επιχειρήσεις που παρέχουν φαγητό σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων (Ξενοδοχεία, εταιρείες, σύλλογοι, κατασκηνώσεις κλπ) καλούνται να δύνανται να καλύψουν ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις, ανάγκες και απαιτήσεις από διαφορετικά άτομα.

            Έτσι, η ομάδα του Dietανέπτυξε ένα μοντέλο συνεργασίας για όλες αυτές τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσέξουν τις διατροφικές προτιμήσεις και ανάγκες των πελατών τους.

Η επιστημονική προσέγγιση σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

Ανάλυση Μενού

Αφού εξεταστεί το μενού της εκάστοτε επιχείρησης, με τη βοήθεια του Diet1 Software, δημιουργείται ένα Report απόδοσης των Μακροθρεπτικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά) και Μικροθρεπτικών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) συστατικών των γευμάτων του. Η ανάλυση γίνεται σε 34 θρεπτικά συστατικά, και παρέχεται στην επιχείρηση ώστε να προσδιοριστεί η διατροφική πληρότητα των γευμάτων του μενού.

Σχεδιασμός Νέου Μενού

Σε συνεργασία με τον Chef της επιχείρησης, σχεδιάζεται ένα πλήρες μενού βασισμένο στις διαφορετικές ανάγκες του κοινού που καλείται να εξυπηρετηθεί. Μετά τον σχεδιασμό το μενού αυτό αναλύεται και παρέχεται το Report των Μακροθρεπτικών και Μικροθρεπτικών συστατικών όλων των γευμάτων. Η δημιουργία ενός νέου εξειδικευμένου μενού στοχεύει στον να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ομάδες καταναλωτών με διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, συνήθειες και πρότυπα.

‘’Αφουγκραστείτε τις διατροφικές ιδιαιτερότητες των πελατών σας για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους»

Σχετικά άρθρα

Διατροφή και Αθλητικά Σωματεία

Τόσο η άσκηση όσο και η διατροφή αποτελούν δύο από τους βασικούς πυλώνες για την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας μας. Μάλιστα από…

Αυγά, γαρίδες και τρόφιμα με υψηλή χοληστερόλη. Υγιεινά ή όχι;

Ας αποδομήσουμε… Τι είναι η χοληστερόλη (Chol)? Είδη χοληστερόλης Τί ισχύει? H HDL αυξάνεται με: H LDL: Extra Facts Σε…