Αθλητική Διατροφή

Το ανθρώπινο σώμα όταν λειτουργεί σε εντάσεις μεγαλύτερες από αυτές του φυσιολογικού (πχ προπόνηση, αγώνας) απαιτεί και μεγαλύτερα ποσά ενέργειας. Έτσι η Αθλητική Απόδοση αλλά και η Αποκατάσταση είναι άμεσα εξαρτώμενες από την Διατροφή.

Κάθε άθλημα ανάλογα με το είδος, τη διάρκεια και την ένταση του έχει διαφορετικές ενεργειακές απαιτήσεις και επομένως χρειάζεται διαφορετική και εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση.

Πολλοί αθλητές χρησιμοποιούν αθλητικά συμπληρώματα και βοηθήματα στην καθημερινότητά τους. Η επαρκής πρόσληψη Υδατανθράκων, Πρωτεϊνών αλλά και η επαρκής ενυδάτωση, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διατροφής χωρίς την χρήση συμπληρωμάτων άυτών.

Ο Διαιτολόγος διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην διατροφική εκπαίδευση και καθοδήγηση του αθλητή για την βέλτιστη απόδοσή του.

Έτσι, κρίνεται απαραίτητη η κάλυψη των συνολικών θερμιδικών αναγκών αλλά και των Μακροθρεπτικών και Μικροθρεπτικών συστατικών του αθλητή μέσα στην ημέρα. Παράλληλα, δίνεται μεγάλη έμφαση στα γεύματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση/αγώνα για μεγιστοποίηση της απόδοσης, της αποκατάστασης αλλά και στην αλλαγή της σύστασης του σώματος (λιπώδης / μυϊκή μάζα) 

*Προτεινόμενο Πακέτο:Performance

Diet One

Επικοινώνησε Τώρα

Για περισσότερες πληροφορίες, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.